Zoeken

Ook Marokko bereidt zich voor op oorlog in Sahara

24 maart 2016 - 15:00 - Marokko

©

Net zoals het Polisario bereidt Marokko zich voor op een gewapend conflict in de Sahara en aan de grenzen met Algerije. Oorzaak daarvan zijn de recente spanningen tussen het koninkrijk en de VN-secretaris generaal Ban Ki-moon.

Volgens Al Massae stuurt Marokko sinds enkele dagen massaal troepen naar het zuiden van het land. Op bevel van Generaal Bouchaib Arroub werd de militaire aanwezigheid in de regio opgeschroefd na een verklaring van een Algerijnse verantwoordelijke over de mobilisatie van het Algerijns leger bij de grenzen met Marokko.

Andere reden van deze mobilisatie zijn de militaire manoeuvres van het Polisario in de zogenoemde "bevrijde zones" en het besluit van Mohamed Abdelaziz om alle militairen en verantwoordelijken van zijn organisatie op te roepen. Deze manoeuvres werden eerder deze week door de televisiezender van het Polisario aangekondigd.

Marokko maakt zich ook zorgen over de toenemende smokkel van wapens, benzine en tabak afkomstig uit Algerije volgens de krant. Het koninkrijk liet onlangs op honderden kilometers langs de grens een metershoge hek bouwen uitgerust met bewakingscamera’s en bewegingsmelders.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team