Zoeken

Marokko wil wereld-Marokkanen beter ontvangen

24 maart 2022 - 10:20 - Marokkanen in het buitenland

©

De Marokkaans luchthavenautoriteit (ONDA) heeft besloten de kwaliteit van de dienstverlening aan de klanten op de luchthaven Mohammed V van Casablanca, de eerste luchthaven van Marokko, te verbeteren.

Dinsdag werd een vergadering gehouden om de "Lean Six Sigma"-aanpak te introduceren, waaraan werd meegewerkt door verschillende professionals van het passagiersvervoer en de directeur van de ONDA, Habiba Laklalech.

Lees ook: Zestien Marokkaanse luchthavens krijgen Airport Health Accreditation

De Lean Six Sigma (LSS)-aanpak is een combinatie van twee methoden ("Lean" en "Six Sigma") om de kwaliteit van de dienstverlening en de klanttevredenheid te verbeteren. De invoering ervan zal niet alleen de behandelingstijd verkorten, maar ook de kwaliteit van de dienstverlening verbeteren door een optimaal gebruik van alle middelen. Het zal worden ingevoerd in de internationale aankomstzone om de verblijftijd van de passagiers en de schommelingen in het proces met 20% te verminderen.

Lees ook: Zestien Marokkaanse luchthavens krijgen Airport Health Accreditation

Het LSS-concept "zal vóór het zomerseizoen worden ingevoerd en vooral tijdens de operatie Marhaba 2022". Vervolgens "zal het worden uitgebreid tot andere binnenlandse luchthavens", zei Habiba Laklalech, directeur van de ONDA. Ze heeft er vertrouwen in dat de luchthaven Mohammed V tot de top 100 van luchthavens in de wereld zal behoren als alle betrokkenen aan het proces deelnemen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team