Zoeken

Marokko: onderzoek naar levend verbrand meisje levert nieuwe details

9 augustus 2019 - 18:00 - Marokko

©

De civiele bescherming heeft onderzoek gedaan naar de behandeling van de woningbrand waarbij afgelopen zondag een meisje van 6 jaar omkwam in Sidi Allal Bahraoui, bij Khemisset.

Volgens getuigen kwam de brandweer veel te laat aan en had bovendien niet het nodige materiaal mee om de brand te blussen en het kind te redden.

Maar volgens een verantwoordelijke van de civiele bescherming handelden de getuigen fout. Onderzoek toonde namelijk aan dat de buren veel te lang hadden gewacht om de hulpdiensten te waarschuwen. "In plaats van ons onmiddellijk te bellen, namen de buurtbewoners foto’s en video’s van de eerste verdieping die in brand stond."

Hadden de getuigen dat niet gedaan en onmiddellijk de brandweer gebeld dat zou er veel sneller zijn ingegrepen en was het waarschijnlijk anders afgelopen voor het jonge slachtoffer. De kazerne van de brandweer is namelijk heel dicht bij de woning gelegen.

Een andere fout is dat meerdere mensen het nummer 155 belden in plaats van het nummer 15. Pas toen een man die in een nabijgelegen café werkt een vriend bij de civiele bescherming belde, werd het alert gegeven. Het was toen 17:13 uur.

Bovendien zou de brandweer goed uitgerust zijn geweest en een volle tank water hebben meegebracht. Acht hulpverleners waren aanwezig, twee paramedici en zes brandweermannen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2020 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team