Zoeken

Marokko: ministerie waarschuwt voor "fake news"

30 januari 2018 - 13:20 - Marokko

©

Het Marokkaanse ministerie van Binnenlandse zaken heeft in de afgelopen weken herhaaldelijk moeten aantonen dat berichten en beelden vervalst waren. De afdeling heeft als gevolg daarvan elektronische media en beheerders van pagina’s op social media gewaarschuwd over video’s en foto’s die ten onrechte aan Marokko worden toegeschreven.

Het ministerie beschuldigt hen ervan de buzz te willen creëren met informaties en documenten die niet werden geverifieerd en die worden gepresenteerd als gebeurtenissen en feiten die zich in Marokko hebben voorgedaan of gebruikt worden om geld te vragen voor valse liefdadigheidsacties.

"Alle wettelijke maatregelen zullen door de betrokken autoriteiten worden genomen", waarschuwt het ministerie, verwijzend naar het gevaar van dergelijke praktijken en de schending van de openbare orde. Iedereen die bij dergelijke zaken betrokken is zal zich moeten verantwoorden.

Een twaalftal dagen geleden ontkende het ministerie dat foto’s van een kind dat aan de tepel van een zwerfhond probeerde te zuigen, in Marokko waren gemaakt. Daarvoor had de afdeling ook ontkend dat een foto van een man met een dood kind in zijn armen in Marokko was genomen. Het kind werd gepresenteerd als een slachtoffer van de kou in het Atlasgebergte.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2020 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team