Zoeken

Marokko: vaarwel Afrika Cup, welkom kampioenschap Midden-Oosten

18 november 2014 - 18:55 - Sport

©

Marokko mag waarschijnlijk niet meedoen aan de twee komende Afrika Cups. Maar het land zou wel eens aan het voetbalkampioenschap in het Midden-Oosten kunnen deelnemen. Dat is althans de wens van de voorzitter van de voetbalbond van de Verenigde Arabische Emiraten.

Youssef Assarcal verklaarde dat hij voor een deelname was van de Atlas Leeuwen aan voetbaltoernooien in de Golfstaten. "Ik ben voor en ik steun het idee van een deelname van Marokko en Jordanië aan voetbaltoernooien in de Golfstaten", aldus Assarcal aan Asharq Al-Awsat.

De aanwezigheid van het Marokkaans elftal op competities in het Midden-Oosten zal volgens de sportverantwoordelijke een impuls geven aan het voetbalkampioenschap in de regio en in de media.

Marokko werd vorige week door de Afrikaanse voetbalbond uitgesloten van de twee komende Afrika Cups. De beslissing volgt op de weigering van Marokko om de Afrika Cup in januari te hosten, uit vrees voor een verspreiding van Ebola. Marokko mag ook een miljoenenboete verwachten van de bond.

Bladna.nl