Zoeken

Marokko: militaire dienst definitief goedgekeurd

8 februari 2019 - 11:20 - Marokko

©

De wet op de herinvoering van de militaire dienstplicht in Marokko is gisteren definitief goedgekeurd tijdens een regeringsraad voorgezet door Koning Mohammed VI in Marrakech.

In een verklaring laat het koningshuis weten dat de goedgekeurde tekst betrekking heeft tot de oproep, selectie en inschrijving van dienstplichtigen, alsook de regeling omtrent de vrijstelling en de procedure voor vrouwen en Marokkanen in het buitenland die het leger willen dienen.

De details van de financiële vergoeding die aan dienstplichtigen wordt toegekend werden eveneens vastgelegd tijdens de regeringsraad. Zo zullen rekruten van 1050 tot 2000 dirham per maand worden betaald naargelang hun rang in het leger. De regering heeft een begroting van 500 miljoen dirham vrijgemaakt voor de dienstplicht.

Bovendien werd op bevel van Koning Mohammed VI besloten dit jaar 10.000 dienstplichtigen op te roepen en vanaf volgend jaar 15.000. Jongeren zullen op 19-jarige leeftijd worden opgeroepen en moeten hun dienstplicht op hun 25e hebben vervuld, die voor zowel mannen als vrouwen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team