Zoeken

Marokko: massale aanwerving leraren in 2020

4 december 2019 - 17:20 - Marokko

©

Het Marokkaanse ministerie van Onderwijs, Professionele opleiding en Hoger onderwijs gaat in de loop van volgend jaar 15.344 leraren aanwerven.

Minister Saaid Amzazi van Onderwijs maakte dat vrijdag bekend tijdens de presentatie van het budget van zijn afdeling voor 2020 aan de Commissie onderwijs, culturele en sociale zaken in het parlement.

Het ministerie van Onderwijs heeft in de begrotingswet voor 2020 een bedrag toegekend gekregen van 59,45 miljard dirham. Dat is 18 procent meer dan dit jaar.

Volgens de bewindsman zullen ook meerdere nieuwe programma’s worden ingevoerd die in juni dit jaar werden goedgekeurd, waaronder het Nationaal programma voor de ontwikkeling van het lager onderwijs (PNDDEP), de versterking van het programma voor sociale bijstand van studenten en de bevordering van voorschoolse en niet-formeel onderwijs.

Het PNDDEP is volgens Amzazi de belangrijkste nieuwigheid en voorziet de inschrijving van 120.000 nieuwe leerlingen om een scholingspercentage van 57,5% te bereiken. Ook zullen 3801 nieuwe klassen worden gebouwd en uitgerust in basisscholen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team