Zoeken

Marokko: 400.000 dirham voor leerlinge die niet aan herkansing eindexamen mocht deelnemen

28 december 2019 - 18:50 - Marokko

©

Een primeur in Marokko. Een leerlinge in het laatste jaar van het middelbaar onderwijs heeft haar rechtszaak tegen het ministerie van Onderwijs gewonnen.

Na een juridische strijd van bijna vier jaar kreeg de jonge vrouw afkomstig uit Taroudant gelijk van de rechter, die het ministerie tot een schadevergoeding heeft veroordeeld.

De studente mocht niet aan de herkansing voor het eindexamen deelnemen van de correctiecommissie, omdat ze tijdens het examen Engels vals zou hebben gespeeld. Het tienermeisje weigerde de straf te accepteren en besloot de zaak aan de rechtbank voor te leggen.

In eerste aanleg werd aan het ministerie gevraagd om het besluit van de commissie te annuleren in afwachting van het einde van het proces. Maar de regionale academie, afhangend van het ministerie, volgde de aanbevelingen van de justitie niet op, waardoor de studente niet aan het eindexamen kon deelnemen.

De jonge vrouw besloot terug te vechten en won vier jaar later de zaak. Ze kreeg een schadevergoeding van 400.000 dirham toegekend.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team