Zoeken

Marokko: ex-lid Al Adl wal Ihssane verklaart zichzelf profeet

8 juni 2019 - 15:40 - Marokko

©

Een voormalige lid van de islamitische beweging Al Adl wal Ihssane heeft zichzelf op sociale media profeet verklaard. De man stelt vrede, liefde, harmonie en geluk te willen verspreiden.

Said Benjebli schrijft tevens dat hij de sociale klassen zal laten verdwijnen en dat hij van het Darija dé universele taal zal maken.

En het gaat nog iets verder. De man publiceerde met Photoshop bewerkte foto’s van zichzelf met een Romeinse outfit op een gouden troon in de lucht en met een magische stok in handen.

Volgens Assabah dachten zijn vele volgers dat hij een grapje maakte maar Benjebli houdt vol door God als profeet op aarde te zijn gestuurd. Hij belooft economische, politieke, religieuze en sociale aardbevingen in de wereld.

"God houdt van jullie en hij heeft me opgedragen om jullie te bevrijden, en dat zal ik doen. Omdat ik de man van vuur ben. En ik zal alle piramides verbranden. Religieus, politiek en economisch. Ik zal ze steen voor steen verbranden.", schreef Benjebli.

Na duizenden likes en reacties, verklaarde een vriend van Benjebli dat hij ziek was en in een psychiatrische instelling was opgenomen en dat er met de situatie niet mocht worden gegrapt.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team