Zoeken

Marokkanen geloven minder

27 juni 2019 - 15:40 - Marokko

©

Steeds meer mensen in de Arabische wereld noemen zichzelf "niet religieus" en willen naar het buitenland emigreren, ook in Marokko.

Dat blijkt uit een onderzoek van Arab Barometer en BBC News Arabic. Dezelfde mensen hebben een negatieve mening over de Verenigde Staten van Donald Trump en over de politieke leiders in het algemeen.

Volgens het onderzoek stellen 18 procent respondenten dat ze niet gelovig zijn. In de periode 2012-2014 waren dat er ter vergelijking 11 procent.

In het merendeel van de landen in de Arabische wereld heeft de bevolking ook steeds minder vertrouwen in de politieke leiders en partijen. Enkel in Saoedi-Arabië en de Verenigde Arabische Emiraten is dat niet het geval.

Vermeldenswaardig is dat in Marokko 50 procent respondent positief zijn over de Turkse president Recep Tayyip Erdogan. Vladimir Poetin, president van Rusland, is minder populair met slechts 25 procent positieve meningen. Marokko is tevens het enige land waar de Amerikaanse president Donald Trump een populariteitsscore van 0 procent behaalde!

Uit het onderzoek blijkt tevens dat 75 procent Marokkanen voor een grotere aanwezigheid van vrouwen in leidinggevende posities zijn en dat 70 procent jongeren tussen 18 en 29 jaar naar het buitenland willen vertrekken.

Het onderzoek werd op een steekproef van 25.000 mensen in 11 landen in de regio Midden-Oosten Noord-Afrika uitgevoerd.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team