Zoeken

Marokko: ook kinderen kunnen nu een identiteitskaart krijgen

29 januari 2021 - 18:00 - Marokko

©

Marokkaanse kinderen hebben voortaan ook recht op een eigen elektronische identiteitskaart (CNIE). De prijs van de postzegel zal ook goedkoper zijn dan voor volwassenen.

In Rabat hebben drie minderjarige kinderen zojuist hun eerste elektronische identiteitskaart ontvangen, vijf maanden na de goedkeuring door de regering van het ontwerpdecreet met betrekking tot de uitvoering van wet op de CNIE.

In de woorden van de minister van Binnenlandse Zaken, is het een "snelle en veilige brug" naar digitale diensten. De nieuwe generatie identiteitskaarten voldoet aan geavanceerde veiligheidsnormen en biedt grote veiligheid voor burgers. Voor kinderen is dit aspect nog belangrijker in een tijd waarin de criminaliteit toeneemt.

De elektronische identiteitskaart heeft een geldigheid van tien jaar voor kinderen ouder dan 12 jaar en van zeven jaar voor kinderen onder deze leeftijd. Het ontwerpdecreet stelde ook de zegelrechten vast op 50 dirham in plaats van de huidige 75 dirham, voor identiteitskaarten van kinderen onder 12 jaar.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2023 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team