Zoeken

Marokko bijna officiële kandidaat WK-2026

16 maart 2015 - 21:54 - Sport

©

Marokko wil zich kandidaat stellen voor de organisatie van het WK-2026. Voetbalbondbaas Faouzi Lakjaa ontmoette vorige week FIFA-voorzitter Joseph Blatter in Zwitserland.

Volgens Akhbar Al Yaoum was Lakjaa in Zwitserland om de kansen van Marokko te onderzoeken. In tegenstelling tot de vorige kandidaturen van Marokko in 1996 en 2010, heeft het land nu stevigere argumenten.

Marokko heeft reeds meerdere stadions die aan de FIFA-normen voldoen en heeft twee WK’s voor clubs georganiseerd in 2013 en 2014 (met de nodige flaters).

Lakjaa en Blatter bespraken eveneens de beslissing van de Afrikaanse voetbalbond om Marokko voor twee Afrika Cups te schorsen en een boete van 9 miljoen euro op te leggen. Deze zware sancties werden genomen na de weigering van Marokko om de Afrika Cup 2015 te organiseren uit vrees voor een Ebola-uitbraak. Marokko vindt de sancties te zwaar en vraagt een strafvermindering. Het hof van arbitrage voor de sport (CAS) moet zich deze week over de zaak uitspreken.

Een derde onderwerp dat werd besproken is de oprichting van een professionele voetballiga in Marokko. De liga wordt binnen een tiental dagen officieel opgericht met de verkiezing van een voorzitter. Raja-baas Mohamed Boudrika en zijn voorganger Abdelilah Ghalam worden voor de functie getipt.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team