Zoeken

Joseph Blatter: "Marokko organiseert mogelijk WK-2026"

21 november 2013 - 21:54 - Sport

©

FIFA-baas Joseph Blatter heeft dinsdag verklaard dat Marokko kans maakt om het Wereldkampioenschap voetbal in 2026 te organiseren. Maar eerst moet het WK voor clubs, dat in december in Agadir in Marrakech zal plaatsvinden, goed verlopen.

De organisatie van de FIFA Club World Cup 2013 is een geweldige kans voor Marokko, dat zo zijn organisatorische capaciteit kan tonen. Dat stelde Joseph Blatter tijdens een videoconferentie met Marokkaanse media.

Hoewel Marokko de organisatie van het WK-2010 heeft verloren, heeft het land de geplande sportinfrastructuur afgewerkt. Volgens de FIFA-baas behoren de stadia van Agadir en Marrakech tot de besten wereldwijd.

Volgens Blatter mocht Marokko het WK voor Clubs organiseren omdat het land het verdient, en niet omdat het de enige kandidaat was. Een tweede reden is dat Marokko nog nooit een WK heeft mogen organiseren ondanks verschillende kandidaturen.

Volgens bronnen van de Marokkaanse voetbalbond, wil Marokko zich kandidaat stellen voor de organisatie van het WK voetbal in 2026.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team