Zoeken

Marokko: Kamerlid niet meer welkom in Souss na racistische grap

20 maart 2019 - 12:20 - Marokko

©

Een bezoek van Kamerlid Abouzaid El Mokrie El Idrissi aan Tiznit en Dcheira liep afgelopen weekend bijna slecht af voor de politicus van de PJD-partij aan de macht in Marokko.

Honderden burgers en activisten wachtten hem op bij zijn aankomst om te protesteren tegen zijn aanwezigheid in de regio. Reden is een racistische grap die Abouzaid El Mokrie El Idrissi enkele jaren geleden over de bewoners van de Souss maakte.

El Idrissi vertelde toen: "In Marokko hebben we handelaars die bekend zijn voor hun gierigheid en die tot een welbekende ras behoren die ik niet ga noemen om niet van racisme te worden beschuldigd.". De vooroordelen over de mensen uit de Souss-regio zijn bekend in heel Marokko, hen opnoemen was niet nodig om de racistische grap te begrijpen.

Daar stopte het echter niet. Het Kamerlid vervolgde met een grap over een handelaar uit de Souss die een spiegel in zijn kas had geplakt om er zeker van te zijn dat hij het was wanneer hij de kas opende...

Abouzaid El Mokrie El Idrissi is sindsdien niet meer welkom in de regio. Zijn grap wordt als een belediging voor de bevolking van heel de Souss-regio beschouwd. De demonstranten scandeerden onder meer "rot op Abouzaid" of "geen racisme" en "corrigeer de geschiedenis, wij zijn Amazigh".

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team