Zoeken

Marokko bestrijdt illegale geldstromen naar Europa

18 juni 2024 - 08:00 - Marokko

©

De Marokkaanse dienst voor deviezencontrole, de Exchange Office, zet de jacht in op fraudeurs die geld illegaal uit Marokko naar Europa smokkelen. De autoriteit heeft onlangs signalen ontvangen van hun Franse en Spaanse tegenhangers over discrepanties tussen de bedragen die Marokkaanse toeristen in die landen uitgeven en de bedragen die ze bij de grensovergangen aangeven.

Op basis van deze Europese waarschuwingen heeft de deviezendienst diepgaande onderzoeken ingesteld. Hieruit blijkt dat er significante verschillen zijn tussen de bedragen die Marokkaanse toeristen bij de grens, met name op de luchthavens Mohammed V in Casablanca en Marrakech-Menara, hadden aangegeven en de werkelijke uitgaven die ze in Spanje en Frankrijk deden voor onder andere juwelen, luxehorloges en dure accessoires.

Lees ook: Marokkanen geven opnieuw geld uit in het buitenland

Dankzij informatie van de Spaanse en Franse toezichthoudende autoriteiten konden de controleurs van de Exchange Office verschillende verdachten identificeren die betrokken zijn bij de illegale overdracht van gelden van Marokko naar het buitenland. Dit omvat bankoverschrijvingen, transacties met onroerend goed en de overdracht van activa.

Lees ook: Marokko vereenvoudigt deviezentransacties voor buitenlanders

De afgelopen jaren heeft de dienst de regels voor reisvergoedingen versoepeld. Deze werden verhoogd van 45.000 dirham tot 100.000 dirham, ongeacht of het gaat om een ​​vakantie, een pelgrimsreis naar Mekka of Medina, of medische zorg. De jaarlijkse plafondbedragen voor privé-investeringen in het buitenland werden ook verhoogd, tot 200 miljoen dirham, en tot 1 miljoen dirham voor startups in de e-commerce.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team