Zoeken

Marokko bouwt grootste ijsbaan van Afrika

7 februari 2024 - 08:00 - Sport

©

Marokko plant de bouw van de grootste ijsbaan van Afrika. Het ministerie van Sport zal binnenkort starten met de bouw van een nieuwe multifunctionele sportzaal in Rabat, die onder meer zal beschikken over een omvangrijke ijsbaan voor ijshockey en andere moderne faciliteiten.

De nieuwe sportfaciliteit in Rabat zal worden opgetrokken op een terrein van 16.190 m², waarvan 2524 m² zal worden toegewezen aan de ijshockeybaan. Met een ijsoppervlak van 1738 m² zal het de grootste ijsbaan van het continent worden, meldt Le360.

Lees ook: Marokko krijgt 2e grootste voetbalstadion ter wereld

De bouwwerkzaamheden van dit indrukwekkende project zullen naar verwachting 18 maanden duren. De aanbesteding voor de realisatie van een eerste deel van het project, met een budget van bijna 246 miljoen dirham, is reeds uitgeschreven door het Nationaal Agentschap voor Publieke Voorzieningen (ANEP), op verzoek van het ministerie van Sport.

Het architectenbureau Archi team Partners is aangesteld voor het ontwerp, het technisch studiebureau Diagonale Management voor de technische uitvoering, en het technisch controlebureau Socotec Marokko voor de bouwtoezicht.

Lees ook: Agadir krijgt eigen pretpark ’Agadirland’

Naast de - ijshockeybaan zal de multifunctionele sportzaal in Rabat ook beschikken over tribunes, cafetaria’s, snackbars, een EHBO-post, evenals een ontvangsthal, kleedkamers, opwarmruimtes, een eerste hulppost, een dopingcontrolekamer en een opslagruimte.

Bladna.nl