Zoeken

Gelijkheid bij erfenissen blijft Marokkaanse samenleving verdelen

14 augustus 2022 - 12:20 - Marokko

©

Nog steeds is 63% Marokkanen van mening dat een herziening van de successieregels tijdverspilling is. Zowel mannen als vrouwen zien het belang van gelijkheid op het gebied van erfenissen niet in.

Een herziening van de erfenisregels in Marokko is niet in zicht volgens het dagblad Assabah. Er moeten veel obstakels en vooroordelen uit de weg worden geruimd om dit te bereiken. Dat blijkt althans uit een enquête van het dagblad L’Économiste in samenwerking met het marktonderzoeksbureau Sunergia. "63 % van de ondervraagden wijst het idee van gelijkheid in het erfrecht af". Hiervan zijn "74 % mannen en 65 % vrouwen", zo meldt de krant.

Lees ook: 44% Marokkanen verzetten zich tegen wijziging erfrecht

Een ander resultaat van de enquête is dat 77% van de 25-34-jarigen er zelfs niets over wil horen. Dat geldt ook voor mensen van 65 jaar en ouder, van wie de meerderheid (74%) weigert de kwestie te bespreken. Zowel in stedelijke gebieden als op het platteland is het aantal Marokkanen dat weigert de successieregels te herzien veel groter dan het aantal dat dit wel wenst en er bij elke gelegenheid om vraagt.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team