Zoeken

Marokko wil gebruik elektrische steps reguleren

23 maart 2023 - 15:00 - Marokko

©

Om de veiligheid van weggebruikers te garanderen, bereidt het Marokkaanse ministerie van Vervoer en Logistiek de invoering voor van een regelgeving voor elektrische steps, die als bromfietsen worden beschouwd.

De verordening heeft betrekking op alle gemotoriseerde toestellen voor persoonlijk vervoer, waaronder ook scooters, en zal de maximale afmetingen, de technische specificaties en de criteria voor de goedkeuring van elk apparaat van dit type vaststellen, overeenkomstig artikel 49 van wet 52.05 betreffende de wegcode. Het doel is een verbetering van de verkeersveiligheid en de vermindering van het energieverbruik, de productie van niet-recycleerbaar afval en de uitstoot van broeikasgassen. De nieuwe verordening zal dus helpen om het gebruik van elektrische steps op de openbare weg te reguleren, om zo ook het aantal dodelijke ongevallen te verminderen.

Lees ook: "Nieuwe generatie" flitspalen op Marokkaanse wegen

Verschillende landen in Europa en Noord-Amerika hebben al specifieke regelgeving ingevoerd voor gemotoriseerde apparaten voor persoonlijk vervoer. Dat is bijvoorbeeld het geval in Spanje, waar helmen moeten worden gedragen door personen jonger dan 16 jaar en waar elektrische steps ook niet op busbanen en voetpaden mogen rijden. België heeft voor elektrische scooters op de weg een maximumsnelheid van 18 km per uur vastgesteld en in Quebec zijn elektrische steps officieel verboden op straten, fietspaden en trottoirs.

Lees ook: Marokko bij landen met hoogst aantal verkeersongevallen

De aanstaande goedkeuring van de verordening is een grote stap voorwaarts voor Marokko, waar elektrische steps steeds meer worden gebruikt, met name in de steden. Het ministerie wil een globale hervorming doorvoeren op het gebied van verkeersveiligheid, waaronder een actualisering van de wettelijke en reglementaire teksten, om de uitdagingen in verband met de toepassing van de verkeersregels aan te kunnen gaan.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2023 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team