Zoeken

Marokko waarschuwde Frankrijk vier dagen voor aanslag op kerk

29 juli 2016 - 20:19 - Marokko

©

Op 22 juli, vier dagen voor de aanval op de kerk van Saint-Etienne-du-Rouvray in Frankrijk, had de Marokkaanse inlichtingendienst de Fransen gewaarschuwd voor een komende aanslag.

Volgens het tijdschrift Marianne had Marokko Frankrijk op de hoogte gebracht van een « imminente aanval » en had zelfs foto’s doorgegeven van één van de daders, met name Abdel Malik Petitjean.

De foto werd vervolgens aan alle politiediensten in Frankrijk doorgestuurd met het volgend bericht: « De persoon op de foto staat op het punt deel te nemen aan een aanval in het land. Hij bevindt zich reeds in Frankrijk en kan alleen of met anderen handelen. De datum, het doel en de werkwijze zijn op dit moment onbekend. Onderzoeken zijn aan de gang om hem te identificeren en te lokaliseren. »

Ondanks de inspanningen van de Franse en Marokkaans autoriteiten vielen Abdel Malik Petitjean en zijn medeplichtige een kerk aan. De priester Jacques Hamel werd vermoord. Een tweede persoon raakte ernstig gewond.

Het is niet de eerste keer dat Marokko de Franse autoriteiten waarschuwt voor aanslagen. In november vorig jaar was het ook dankzij de Marokkaanse inlichtingendienst dat Abdelhamid Abaaoud kon worden teruggevonden.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team