Zoeken

Vier agenten gestraft na aanval wereld-Marokkaan

11 september 2016 - 21:14 - Marokko

©

De nationale veiligheidsdienst DGSN heeft disciplinaire sancties uitgesproken tegen vier politieagenten in Casablanca. De agenten boden geen hulp aan een wereld-Marokkaan na een aanval.

Volgens Hespress is het slachtoffer een in Frankrijk gevestigde Marokkaan. Mohamed Tahiri had op Facebook fel kritiek geuit op de slechte werkwijze van de Marokkaanse politie. Kort daarop had de DGSN een onderzoek gestart naar de zaak.

Mohamed Tahiri reed vorige week op de expresweg van Casablanca. Hij kwam met zijn gezin terug van Marrakech toen zes jongeren hem de weg blokkeerden alvorens zijn auto te vernielen.

Mohamed reed onmiddellijk naar een politiebureau om aangifte te doen. Hij werd doorgestuurd naar een ander politiebureau waar hij opnieuw werd doorgestuurd naar een andere dienst enzovoort.

De Franse Marokkaan vertelde zijn verhaal voor een commissie van de DGSN. Hij kreeg daarop te horen dat de agenten die hun werk niet hadden gedaan zouden worden gestraft en dat er « rekening werd gehouden met zijn opmerkingen over de organisatie en werking van de politie »

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team