Zoeken

Marokko wil eigen elektrische auto ontwikkelen

19 september 2016 - 16:20 - Economie

Een consortium bestaande uit de groepen Schneider, Renault en M2M, zal binnenkort een actieplan starten voor de ontwikkeling van een eerste 100% Marokkaanse elektrische auto.

Met de hulp van de autoriteiten hoopt het consortium dat tegen 2030 elektrische auto’s 10% van het wagenpark zullen bereiken. Dat schrijft Usine Nouvelle. Het project zal volgens de nieuwssite op de klimaattop COP22 in Marrakech worden gepresenteerd.

Tijdens de klimaatconferentie zullen voor alle deelnemers elektrisch aangedreven voertuigen zoals de Twizy, Kangoo, Zoé of nog Leaf beschikbaar worden gesteld. Ook in Parijs was dat het geval tijdens de COP21.

De grote lijnen van dit project zullen op 22 september worden onthuld. De staat zal door het Nationaal agentschap voor de ontwikkeling van hernieuwbare energie en energie-efficiëntie ADEREE worden vertegenwoordigd.

Volgens Usine Nouvelle is het belangrijkste obstakel voor de ontwikkeling van een elektrische auto de prijs ervan. Niet alleen de koopkracht van Marokkanen is een probleem. Ook de overheid moet moeite doen, met name door de belasting te verlagen en het voorbeeld te geven door overheidsambtenaren met elektrische auto’s uit te rusten.

Reageer op Facebook

Bladna.nl

Bladna.nl - 2017 - Contact - Archief - Archief tags - Over - Privacybeleid - Ons team