Zoeken

Marokko is eerste toeristische bestemming in Noord-Afrika

2 mei 2014 - 12:25 - Marokko

©

Marokko is de populairste toeristische bestemming in Noord-Afrika. Dat schrijft de Britse website Tourism Review. Het toerisme vertegenwoordigde 8,6% van het Marokkaans BBP in 2013 en bracht 9,5 miljard dollar op.

Volgens Tourism Review blijft Marokko toeristen aantrekken dankzij de politieke en sociaal-economische stabiliteit, terwijl andere landen in de regio moeilijkheden ervaren sinds de Arabische Lente.

Het toeristisch seizoen zal catastrofistisch zijn voor Egypte, bescheiden voor Tunesië en uitstekend voor Marokko, schrijft de toerisme-expert.

Het Nationaal Marokkaans Verkeersbureau (ONMT) verwacht dat ruim 11 miljoen toeristen dit jaar Marokko zullen bezoeken. Het aandeel van de sector in het BBP zal naar schatting met 8,1% groeien.

In Marokko is het toerisme de tweede grootste job provider na de industriële sector. Om nog meer toeristen aan te trekken versterkt het koninkrijk continu zijn hotelaanbod en luchtroutes. Ook wordt er veel aandacht geschonken aan de samenwerking met landen van het Middellandse Zeegebied.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team