Zoeken

Marokko: meer focus op duurzame energie

26 oktober 2020 - 09:00 - Marokko

©

Marokko wil zich meer gaan focussen op duurzame energie. Onder leiding van Koning Mohammed VI werd gekeken hoe het land het beste kan overgaan op duurzame energie. Kroonprins Moulay Hassan nam ook deel aan de werkbespreking.

De voortgang van al bestaande projecten voor groene energie worden tijdens dit soort werkbesprekingen in kaart gebracht. Wereldwijd komt er steeds meer aandacht voor duurzame energie en hoe dit een rol kan spelen in de ontwikkeling van de economie. In Marokko zijn er al omvangrijke projecten voor duurzame energie opgestart. Volgens persdienst MAP volgt de Koning de projecten op de voet.

Tijdens de bijeenkomst merkte Mohammed VI op dat er vertraging was opgetreden bij de uitvoering van het project, waarbij hij erop aandrong dat het strategische project op tijd en in de best mogelijke omstandigheden moet worden afgerond, aldus een verklaring van het kabinet.

De Koning benadrukte dat het belangrijk is dat het project op tijd klaar is. Verschillende leden van het kabinet namen deel aan de werkbespreking. Premier El Othmani, de adviseurs van de Koning, Fouad Ali El Himma en Yassir Zenagui en de minister van Energie, Mijnen en Milieu, Aziz Rebbah waren aanwezig.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team