Zoeken

Marokko "droombestemming voor alle ambassadeurs in de wereld"

25 februari 2021 - 10:00 - Marokko

©

David Govrin, zaakgelastigde van Israël in Rabat, is in de ban van Marokko. Hij verzekert dat het de "droombestemming van alle ambassadeurs ter wereld" is.

De voormalige Israëlische ambassadeur in Egypte, die nog maar sinds 25 januari 2021 in Rabat verblijft, voelt zich al helemaal thuis. Hij spreekt Darija (Marokkaans dialect) en draagt graag de traditionele Marokkaanse klederdracht (djellaba, jabador, rode tarbouche, enz.). David Govrin heeft een grenzeloze bewondering voor Marokko. De beelden die hij op zijn Twitter-account publiceert, getuigen daarvan. Voor hem is het "één van de mooiste landen ter wereld". Hij voegt er in een video aan toe dat het "de droombestemming van alle ambassadeurs ter wereld" is.

"Je hebt er de mooiste zonsondergang in de wereld. Ik heb dit kunnen zien in de Sahara, in Chefchaouen, één van de zes mooiste steden ter wereld, en in Marrakech, de okerkleurige stad die vreugde uitademt en de sporen draagt van een beschaving waarvan de wortels teruggaan tot de dageraad der tijden. Het is een land waar sneeuw en woestijn, bergen en vlaktes, en vele andere contrasten, op dezelfde plaats te vinden zijn".

De Israëlische diplomaat prees ook de gastvrijheid van Marokko. "Bovendien is het Marokkaanse volk vrijgevig, gastvrij, vriendelijk, tolerant ... Al 3000 jaar leven joden zij aan zij met moslims ... uw land is gezegend. Ik zal nooit de hartelijkheid vergeten waarmee ik door de Marokkanen werd verwelkomd op de dag dat ik aankwam. ’Dit huis is je thuis’, zeiden mijn Marokkaanse gastheren tegen me."

David Govrin heeft niet nagelaten hulde te brengen aan de Marokkaanse keuken. "Uw keuken is één van de beroemdste ter wereld. Couscous staat in de hele wereld bekend als een Marokkaans gerecht, evenzeer als de djellaba en de kaftan," vervolgde hij. Hij zegt erg blij te zijn in Marokko te werken en zich in te zetten om de volkeren van Marokko en Israël dichter bij elkaar te brengen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team