Zoeken

Marokko gaat drones uit de Verenigde Staten aankopen

13 december 2020 - 15:00 - Marokko

©

Marokko en de Verenigde Staten zijn in onderhandeling over de aankoop van geavanceerde drones van het type SeaGuardian MQ-9B, die worden geproduceerd door het Amerikaanse bedrijf General Atomics.

Volgens persbureau Reuters zou het gaan om een aankoop van minstens vier onbemande vliegtuigen. De verwachting is dat de verkoop in de komende dagen zal worden goedgekeurd door het Amerikaanse Congres.

De vier SeaGuardian MQ-9B-drones, die zijn gebouwd door het in Californië gevestigde kernfysica- en defensiebedrijf General Atomics, kunnen worden ingezet tot een afstand van 11.100 kilometer. Ze zijn geschikt om grote oppervlaktes op zee of in de woestijn te inspecteren.

De verkoop aan Marokko zou een van de eerste droneverkopen zijn na het besluit van de Amerikaanse president Trump om meer van dit soort vliegtuigen aan het buitenland te gaan verkopen. Het nieuws over de deal kwam afgelopen donderdag naar buiten, dezelfde dag waarop Trump aankondigde dat Marokko en Israël hun diplomatieke betrekkingen gaan normaliseren en dat de Verenigde Staten de Marokkaanse soevereiniteit over de Sahara erkennen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team