Zoeken

Marokko: deelnemer zandmarathon overleden

6 oktober 2021 - 15:10 - Sport

©

Een van de deelnemers aan de 35ᵉ editie van de "Marathon des Sables" in Marokko, is maandagnamiddag in de duinen van Merzouga aan een hartaanval bezweken. De man was bijna vijftig jaar oud en in uitstekende gezondheid.

Het slachtoffer had de eerste etappe van de bekende marathon met succes voltooid. Hij werd tijdens de tweede etappe plots onwel. Twee artsen die ook aan de marathon deelnemen, schoten hem te hulp. Ze waarschuwden de hulpdiensten en zorgden voor hartmassage tot de komst van het medisch team, tevergeefs.

Lees ook: Marokkaan wint één van de moeilijkste loopwedstrijden ter wereld (video)

De marathonloper had voor de renwedstrijd alle verplichte medische testen met succes doorstaan. Hij is de derde loper die overlijdt tijdens de Zandmarathon in 35 jaar tijd.

Het overlijden van de deelnemer, waarvan de identiteit niet bekend werd gemaakt, werd maandag door Patrick Bauer, directeur van de marathon, bekendgemaakt. Hij verklaarde dat het organisatieteam en alle deelnemers erg geschokt zijn door de tragedie en bood zijn condoleances aan aan de familie en vrienden van het slachtoffer.

Lees ook: Prins Harry neemt deel aan ’Marathon des Sables’ in Marokko

De Marathon des Sables loopt normaal door. Er wordt voor psychische opvang gezorgd voor de deelnemers die er behoefte aan hebben. Bij de start van de derde etappe werd een minuut stilte gehouden.

Bladna.nl