Zoeken

Marokko koopt TPS-77 MRR-radars

3 november 2020 - 12:20 - Marokko

©

Marokko heeft om zijn luchtgebied te beschermen een nieuw contract getekend om de bewakingscapaciteit van zijn TPS-77 MRR-radars te versterken.

Het koninkrijk heeft de meest moderne versie van deze radarapparatuur besteld bij de Amerikaanse Lockheed Martin. In Marokko zijn er op dit moment al vaste en mobiele versies van dit geavanceerde radarsysteem aanwezig, zo laat de Koninklijke Marokkaanse Luchtmacht (FAR) weten.

De apparatuur kan worden verplaatst met een C-130 vrachtvliegtuig, per helikopter, vrachtwagen en trein. Omdat het om mobiele systemen gaat, kunnen ze op een vrachtwagen worden gemonteerd voor een snelle inzet op verschillende locaties. Tevens kunnen de systemen weer gedemonteerd worden voor gebruik op vaste locaties.

Door de multi-role radarscantechnologie is het mogelijk om de apparatuur voor verschillende doeleinden te gebruiken zoals vluchtbewaking op lage of middellange afstand in specifieke gebieden. Het gebruik van de TPS-77 MRR geeft de FAR de mogelijkheid om het Marokkaanse luchtruim te verdedigen in verschillende situaties.

Het is voor het Marokkaanse leger vooral belangrijk om laagvliegende toestellen vroeg te kunnen spotten. Zo kan de verdediging van het luchtruim tegen vijandelijke aanvallen in een vroeg stadium beginnen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team