Zoeken

Marokko: bedrijven door Saoediërs opgelicht

19 september 2019 - 11:20 - Economie

©

Meerdere kleine ondernemingen in Marokko zijn in de financiële problemen geraakt na door Saoedische bedrijven te zijn opgelicht.

Hespress bericht dat sinds 2017 meerdere kleine bedrijven in Marokko niet werden betaald door groepen van Saoedische zakenmannen in de toeristische en vastgoedsector. Deze betalingen betreffen werken die in 2016 werden uitgevoerd.

Een aantal kleine bedrijven hebben reeds moeten sluiten. De Saoedische groepen zouden samen naar schatting 15 miljoen dirham moeten betalen om sancties van de rechtbank van koophandel te voorkomen.

Nieuwe controlemaatregelen van het Marokkaanse ministerie van Financiën om kleine en middelgrote ondernemingen te beschermen voorzien een financiële sanctie van 5,25 procent van het beschuldigd bedrag als de betaling niet binnen de negentig dagen wordt verricht. Vanaf 2021 zal dat naar 6,25 procent toenemen.

Met deze nieuwe bepalingen wil de regering het voortbestaan van kleine bedrijven waarborgen. Tussen 2015 en 2018 moesten ruim 28.800 bedrijven in Marokko sluiten om financiële redenen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team