Zoeken

Marokko: baas voetbalbond stuurt ex-international cel in

5 november 2018 - 17:30 - Sport

©

Fouzi Lekjaa, baas van de Marokkaanse voetbalbond, heeft zijn zaak tegen de voormalige Marokkaanse international Youssef Rossi gewonnen.

Rossi beschuldigde Lekjaa van het witwassen van geld. In een bericht op Facebook in juli schreef de voormalige international:

"Het theaterstuk van het WK-2026 is nu gedaan en we vragen de opening van een onderzoek naar de baas van de voetbalbond voor het witwassen van geld. Als verantwoordelijke van de begroting bij het ministerie van Economie, heeft hij publiek geld illegaal naar Zwitserse banken overgemaakt. Ik heb documenten die dat bewijzen en daarom werd ik door zijn vrienden met de dood bedreigd. De tijden zijn veranderd, hij moet voor zijn daden verantwoordelijk worden gesteld."

Fouzi Lekjaa had kort na de publicatie van het bericht aangifte gedaan bij de rechtbank van eerste aanleg in Ain Sebaa in Casablanca. Hij kreeg gelijk. Youssef Rossi werd tot twee maanden voorwaardelijke gevangenisstraf, een schadevergoeding van 40.000 dirham voor Fouzi Lekjaa, een tweede schadevergoeding van 20.000 dirham voor de voetbalbond en een boete van 500.000 dirham veroordeeld.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2020 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team