Zoeken

Marokko beschikt over aanzienlijke gasvoorraden

10 oktober 2020 - 12:00 - Economie

©

Het Britse olie- en gasbedrijf dat houder is van de Lixus-vergunning bij Larache, heeft zojuist de herbeoordeling van de 3D seismische gegevens in dit gebied afgerond en is tot de conclusie gekomen dat Marokko over meer gasvoorraden beschikt. Ze verwachten aanzienlijke verbeteringen op vlak van de kwaliteit en de diepte van de grondstoffen.

Netherland Sewell & Associates voerde deze beoordeling uit over een gebied van ongeveer 50 km2, dat ook het gasveld van Anchois in de Lixus-vergunning omvat. De operatie maakte een update mogelijk van de grondstoffen voor het ontwikkelingsproject van het Anchois-gasveld, meldt Maroc Hebdo Press.

Het Koninkrijk beschikt nu over een verbetering van het totale aantal van de resterende invorderbare grondstoffen, tot meer dan 1 Tcf (1000 miljard kubieke voet) voor Anchois. Dit betekent een stijging van 148%.

Het blad herinnert eraan dat Netherland Sewell & Associates een groep is met veel ervaring, gespecialiseerd in de wereldwijde olie-industrie. Ze hebben ook ervaring met het schrijven van rapporten en audits over reserves, evaluaties van acquisities en desinvesteringen, simulatiestudies, evaluatie van onderzoeksbronnen en managements- en adviesdiensten.

Pierre Raillard is de naam van de nieuwe Country Manager die de activiteiten van de groep in Marokko gaat leiden. Hij heeft ruim 25 jaar operationele- en managementervaring in de energiesector, met een grondige expertise in de ontwikkeling van aardgasprojecten in Afrika.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2023 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team