Zoeken

Marokkanen woedend over promotiefoto FIFA

28 november 2021 - 20:20 - Sport

©

In Marokko merkten fans tot hun grote verbazing op dat een belangrijk cultureel erfgoed door de wereldvoetbalbond FIFA als promotiemateriaal werd ingezet voor de komende WK-kwalificatieduels. De wereldvoetbalbond verwijderde het bericht na een golf van verontwaardiging onder Marokkaanse fans.

De FIFA maakte een poster met daarop een aantal spelers van landen die zich moeten plaatsen via de Europese play-offs. Onder meer Cristiano Ronaldo en Robert Lewandowski kijken op de foto naar een poort.

Lees ook: FIFA over Marokkaanse elftal: "Schitterende Marokkanen"

Maar Marokkaanse fans zijn boos omdat hiervoor de poort is gebruikt van het Mohammed V Mausoleum in hoofdstad Rabat. Dit belangrijke historische gebouw bevat de graven van de Marokkaanse Koning Mohammed V en zijn twee zonen, wijlen Koning Hassan II en prins Abdallah.

Lees ook: FIFA ranking: Marokko 2ᵉ in Afrika

In Marokko wordt het gebruik van een poort gezien als een eerbetoon aan de architectuur en ook andere Marokkaanse gebouwen worden vaker ongevraagd gebruikt als promotiemateriaal. Maar nieuwswebsite The Moorish Times vindt dat niet gepast. "Het ministerie van Cultuur moet zich over dit misbruik van het Marokkaanse erfgoed buigen", schrijft het medium op Twitter. "De gebagatelliseerde verduistering van het Marokkaanse erfgoed moet ophouden."

Bladna.nl

Bladna.nl - 2023 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team