Zoeken

Stormloop Marokkaanse klanten tijdens koopjesperiode Sebta

19 januari 2014 - 17:13 - Wereld

©

Het begin van de koopjesperiode in Spanje, dat dit jaar samenviel met de vakantie van Eid Al Mawlid in Marokko, zorgde voor een waanzinnige stormloop van Marokkanen in Sebta.

Alle hotels waren deze week volgeboekt in de Spaanse enclave ten noorden van Marokko. Ook de winkels haalden daar veel voordeel uit, volgens El pueblo de Ceuta.

Winkels zoals Zara, Cortefiel of Springfield hadden voor de gelegenheid speciale aanbiedingen gewijd aan Marokkaanse klanten. Het bekende vier sterren Hotel Tryp was 100% volgeboekt door Marokkanen.

Restaurants deden het ook niet slecht. Volgens El Pueblo was de aanwezigheid van Marokkaanse klanten vooral zichtbaar tijdens lunchtijd en de tientallen auto’s met Marokkaanse kenteken op zoek naar een plekje om te parkeren.

Marokkanen die zich in Sebta willen begeven, moeten daar een visum voor hebben. Enkel voor mensen uit de regio Tetouan is dat niet nodig. Voor een nachtje slapen moet men minimaal 40 euro voorzien. Een kamer in hotel Tryp bijvoorbeeld, kost minstens 80 euro.

In de ready-to-wear winkels die ook aanwezig zijn in Marokko, zoals Zara of Springfield, zijn de prijzen bovendien tijdens de uitverkoop, soms 30 à 40% goedkoper.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team