Zoeken

Spanje pakt Marokkaanse hackers na diefstal 60 miljoen dollar

30 december 2013 - 18:45 - Wereld

©

De Spaanse politie heeft met de hulp van FBI-agenten, een belangrijke hackers-netwerk opgerold. De leden, waaronder Marokkanen, worden ervan verdacht ruim 60 miljoen dollar uit geldautomaten te hebben gestolen.

Acht mensen werden gearresteerd in een buitenwijk van Madrid, zes Roemenen en twee Marokkanen. De organisatie bereidde soortgelijke diefstallen in Japan voor.

Samen met een Duitse computerexpert zouden ze valse creditcards hebben gemaakt. Daarmee konden ze geld opnemen, ook al stond de rekening in het rood of was het beschermd met codes.

Volgens de politie lukte het de verdachten afgelopen februari ruim 40 miljoen dollar in 34.000 geldopnames te stelen. De Spaanse tak van het netwerk zou in één nacht 446 geldautomaten in de regio Madrid hebben bezocht, waar 400.000 dollar werden gestolen.

Tijdens de politie-inval werden een duizendtal valse bankkaarten, 25.000 euro, kaartlezers en een grote hoeveelheid sieraden in beslag genomen. De politie legde ook beslag op twee gebouwen ter waarde van 500.000 euro.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team