Zoeken

Marokkanen woedend om Israël-tweet Khadija Benguenna

3 november 2020 - 19:20 - Marokko

©

De Algerijnse journalist Khadija Benguenna van Al Jazeera haalde zich de woede van Marokkanen op de hals. Zij tweette dat Marokko de volgende op de lijst zal zijn van Arabische landen die de banden met Israël gaat normaliseren.

De reden volgens haar is de opening van een consulaat door de Verenigde Arabische Emiraten in Laayoune. Inmiddels heeft ze de tweet verwijderd.

De journalist ziet de opening als een teken dat Marokko de banden met Israël gaat normaliseren. Ook geeft ze aan dat er een geheime ontmoeting heeft plaatsgevonden tussen Israëlische, Marokkaanse en Amerikaanse diplomaten om dit te bespreken.

Op Twitter werd er massaal op haar bericht gereageerd. Marokkanen zijn vooral boos om haar suggestie dat de Sahara niet bij Marokko zou horen: "De Sahara ligt in Marokko en Marokko ligt in de Sahara" schrijft een internetgebruiker. "Als de geruchten waar zijn, dan is dat in het eigenbelang van Marokko. Buurland Algerije probeert met geld en olie onrust te stoken op Marokkaans grondgebied", reageert een andere twitteraar.

Het Marokkaanse volk laat duidelijk merken niet bereid te zijn om de banden met Israël te normaliseren. Volgens velen is dit ondenkbaar.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team