Zoeken

Marokkaanse actrice Mariam Hussein weer in opspraak

3 december 2020 - 19:00 - Cultuur

©

De Marokkaanse zangeres en actrice Mariam Hussein is weer in opspraak gekomen. Ditmaal deelde de actrice een post van een Israëlische journalist die oproep deed voor een pro-Sahara demonstratie in Ashdod. Veel mensen op het internet verweten haar dit.

De journalist Edy Cohen plaatste het bericht over een pro-Sahara demonstratie op sociale media. De zangeres nam het over en plaatste er een hartje erbij

De verontwaardigde reacties van internetgebruikers gingen vooral over het feit dat ze daarmee een standpunt innam in de Palestina-kwestie. Zo zou ze door het bericht van de journalist de kant kiezen van Israël. De Israëlische journalist pleit voor het normaliseren van de diplomatieke banden tussen Israël en de rest van de Arabische wereld, zonder dat het Israël-Palestina conflict wordt opgelost.

Marokkanen reageren geschokt op het gedeelde bericht van Mariam Hoessein. De opinie van Marokkaanse burgers is dat de banden met Israël niet genormaliseerd moeten worden. Zij staan achter de Palestijnen. De laatste tijd gaan er geruchten dat Marokko de diplomatieke banden gaan verbeteren. Landen als Sudan, de Verenigde Arabische Emiraten en Bahrein hebben dit al gedaan.

De actrice kreeg in het verleden een celstraf opgelegd van een maand in Dubai. Zij was op filmpje aan het ‘twerken’ met rapper Tyga. Hierover zei de actrice op haar Instagram-account: "Het lijkt alsof ik een moord heb begaan."

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team