Zoeken

Marokkanen mijden ingevoerd Braziliaans vlees

8 mei 2023 - 12:00 - Marokko

©

Er is een groeiende controverse in Marokko over de afzet van uit Brazilië geïmporteerd rundvlees. Veel Marokkanen mijden het eten van dit vlees.

Hoewel Marokko de afgelopen weken meer dan 2800 runderen uit Brazilië heeft ingevoerd om het tekort aan slachtvee als gevolg van de droogte op te vangen en om de prijs van rood vlees te verlagen, is er geen spoor van het vlees te bespeuren op de Marokkaanse markt. Een groot deel van de Marokkanen lijkt het vlees af te wijzen.

Volgens professionele bronnen in de productie van rood vlees, zijn de autoriteiten van de regio Rabat-Salé-Kenitra tegen de slacht van deze dieren. Een aantal dagen geleden hebben ze de slacht van zes uit Brazilië ingevoerde runderen verhinderd. Bovendien is er minder vraag van de consument. Dus, "gaat het vlees van de Braziliaanse kudde meestal naar toeristische accommodaties of sociale welzijnsinstellingen (weeshuizen...) die verbonden zijn aan de staat, of wordt omgezet in industrieel koosjer vlees", melden dezelfde bronnen.

Lees ook: Eid ul-Adha in Marokko: veetelers vrezen import schapen

“De geruchten die op sociale media circuleren over de kwaliteit van het rundvlees dat uit Brazilië is geïmporteerd zijn onjuist", zegt Mohamed Jebli, voorzitter van de Marokkaanse Federatie van Veehouders (FMAFE), aan Hespress. "Degenen die dit discours promoten hebben nooit geïmporteerd rundvlees gegeten, dus hoe weten ze dat het niet goed is?" Hij voegt eraan toe dat "Marokkanen het eten van geïmporteerd rundvlees uit Brazilië zullen accepteren, omdat het van goede kwaliteit is en niet verschilt van lokale koeien."

Lees ook: Eid ul-Adha: Marokkaanse regering moedigt invoer van runderen aan

Wat de prijzen betreft, stelt Jebli dat de groothandelsprijs van rood vlees is gedaald en momenteel stabiel is rond 75 dirham als maximumprijs, wat erop wijst dat de FMAFE "zich heeft gehouden aan zijn verbintenis tegenover het ministerie van Landbouw om ervoor te zorgen dat er vlees op de markt beschikbaar is en dat de prijs ervan niet stijgt". Volgens een verklaring van minister Mohammed Sadiki van Landbouw, Visserij, Plattelandsontwikkeling, Water en Bossen aan het begin van de maand april, zou de prijs van Braziliaans rundvlees schommelen tussen 65 en 67 dirham per kilogram.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team