Zoeken

Aanslag Marrakesh: Al-Qaeda achter de aanslag?

29 april 2011 - 13:41 - Marokko

©

De terroristische organisatie Al Qaeda zou mogelijk achter de aanslag zijn van café Argana op het beroemde Djemaa el Fna te Marrakesh donderdag. Het is in ieder geval één van de mogelijkheden onderzocht door de Marokkaanse autoriteiten.

Khalid Naciri, woordvoerder van de regering, meldde aan het Franse persagentschap dat "alle mogelijkheden moeten worden verkend, waaronder ook Al Qaeda". "Het onderzoek zal de aansprakelijkheid bepalen, ik verbied me dus wie dan ook op dit moment aan te wijzen" voegde hij daar wel aan toe.

Marrakesh is intussen afgezet met roadblocks van de veiligheidsdiensten en één verdachte werd reeds gelokaliseerd in Sidi Bernoussi, regio Casablanca. De identiteitskaart van deze laatste, een ex leraar twee maand geleden vrijgekomen na 8 jaar gevangenis voor verkrachting, werd gevonden op de plaats van de explosie.

De aanslag, gepleegd door een Marokkaanse zelfmoordterrorist van ongeveer twintig jaar op donderdagochtend, heeft het leven van 16 mensen gekost, waaronder minstens 11 toeristen, en een twintigtal gewonden gemaakt, waaronder een aantal kritisch.

Donderdagavond had de activiteit bijna normaal hernomen op de Djemaa El Fna plein. Tientallen toeristen liepen er weer rond en de winkels hadden allemaal heropend. Een manier om te laten weten dat "ze niet zullen slagen" (de terroristen).

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team