Zoeken

Marokkaanse weg bij gevaarlijkste ter wereld

10 maart 2024 - 17:00 - Marokko

©

Een weg in Marokko, gelegen tussen Midelt en het plaatsje Imilchil, is opgenomen in de ranglijst van de 12 gevaarlijkste wegen ter wereld.

De Cirque de Jaffar bezet de 5e plaats in de top 12, die is opgesteld door de website Dangerousroads. De website voerde een onderzoek uit onder automobilisten van over de hele wereld. De Cirque de Jaffar, gelegen tussen Midelt en Imilchil, is een van de moeilijkst toegankelijke plekken in Marokko.

Lees ook: Bioscopen in Marokko steeds minder winstgevend

Om dit ruige en goed bewaard gebleven natuurgebied te bereiken, moet men vanuit het dorp Midelt vertrekken, en dat kan alleen per 4x4, bij voorkeur in de zomer. De weg is lang en rotsachtig, met steile kliffen.

De Bayburt D915-weg (Turkije) in de provincie Trabzon, die de stad Bayburt met de kust van de Zwarte Zee verbindt, staat bovenaan de lijst. Deze weg, die in 1916 door Russische soldaten van berggrind werd gebouwd, wordt vanwege diverse factoren als de gevaarlijkste ter wereld beschouwd. "Het steile gedeelte is gewoon verschrikkelijk. De bochtige gedeeltes die naar beneden gaan langs de kliffen zijn vaak zo smal dat je de eerste keer niet kunt keren," luidt een van de vele getuigenissen.

Lees ook: Snelweg Tanger Med: opgelet, gevaar!

De Killar-Kishtwar Road (India) staat op de tweede plaats, gevolgd door de Khaltaro Valley Road (Pakistan) en de Engineer Pass (Verenigde Staten). De Fairy Meadows Road (Pakistan) staat op de 7e plaats, terwijl de Austrian Road (Kazachstan) de 8e plaats inneemt. De BAM Road (Rusland) en Skippers Canyon Road (Nieuw-Zeeland) volgen. Route 622 (IJsland) en Abano Pass (Georgië) sluiten de lijst af.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team