Zoeken

Marokkaanse in VS krijgt 3,25 miljoen dollar na medische fout

9 mei 2022 - 11:00 - Marokkanen in het buitenland

©

In de Verenigde Staten heeft een Marokkaanse vrouw haar rechtszaak over medische nalatigheid gewonnen na een strijd van zes jaar. Ze was in januari 2014 het slachtoffer geworden van een verknipte episiotomie.

Na een proces van zes jaar heeft een Marokkaanse vrouw die in de Verenigde Staten woont, haar zaak voor een jury in Scott County, Iowa, gewonnen. Ze was het slachtoffer van een slecht uitgevoerde episiotomie. De chirurgische ingreep werd onnodig geacht. Ook werd vastgesteld dat de behandelende arts verzuimd had de diagnose van de toestand van de patiënt te stellen. Fatima Belhak krijgt een schadevergoeding van 3,25 miljoen dollar (32 miljoen dirham).

Lees ook: Jonge Imane (14) overleden door medische fouten in België

De feiten dateren van 2014. Bij de geboorte van haar zoon werd Fatima Belhak in januari 2014 door dokter Denise Smith, die dienst had in de Women’s Care Specialists in Bettendorf, Scott County, het slachtoffer van een verknipte episiotomie. Daardoor hield ze blijvende schade aan de operatie over. Ze klaagde hierover bij het medisch personeel, dat de operatie bagatelliseerde.

Fatima Belhak moest zes maanden later een reconstructieve operatie ondergaan in de University of Iowa Hospitals and Clinics om de schade te herstellen. In 2016 spande ze een rechtszaak aan tegen het ziekenhuis. In een verklaring aan de plaatselijke krant Quad-City Times zei Fatima Belhak dat de behandelingsfout grote gevolgen heeft voor haar gezondheid en dat ze al acht jaar lang lijdt onder slopende pijn, beperkte mobiliteit en andere gezondheidscomplicaties.

Lees ook: Noord-Afrikaans meisje (11) overlijdt door medische fout in Frankrijk

Hoewel het oordeel van de jury voldoende lijkt, brengt het geen verlichting voor het slachtoffer. "Om eerlijk te zijn betekent dit bedrag niet veel voor me, want het geeft me mijn gezondheid niet terug, noch wat ik verloren heb," zei Fatima. Ze benadrukte dat het voor haar heel belangrijk is dat de mensen naar haar luisteren, haar verhaal aanhoren en weten wie de schuldige is.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team