Zoeken

Marokkaanse vrouwen slachtoffer moderne slavernij in Frankrijk

23 maart 2018 - 14:40 - Marokkanen in het buitenland

©

Een Marokkaans koppel is begin deze week in het Franse Anger tot een voorwaardelijke gevangenisstraf veroordeeld voor moderne slavernij.

De slachtoffers zijn twee Marokkaanse vrouwen. Een van hen deed in september 2013 aangifte tegen het koppel. Ze vertelde toen dat ze op straat was gezet na te zijn mishandeld.

In haar klacht legde ze uit dat ze door het koppel in een reiskoffer naar Spanje en vervolgens naar Frankrijk was gesmokkeld. Eenmaal in Frankrijk werd ze herhaaldelijk mishandeld en beledigd en werd ze nooit betaald voor haar werk.

In 2015 vond de politie tijdens een huiszoeking bij het koppel een andere vrouw in dezelfde situatie. Ook zij vertelde aan de agenten dat ze werd mishandeld en dat ze niet betaald werd.

De werkgeefster, die haar schoonmoeder en schoonzus van samenzwering beschuldigt, werd tot een voorwaardelijke celstraf van 18 maanden veroordeeld. Haar man kreeg 20 maanden celstraf. Beiden zullen ook een schadevergoeding, waarvan het bedrag niet bekend is, aan de slachtoffers moeten betalen.

Reageer op Facebook

Bladna.nl

Bladna.nl - 2020 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team