Zoeken

Marokkaanse vrouw en dochter neergestoken na ruzie over bruidsschat

22 januari 2015 - 21:19 - Wereld

©

In Spanje is een ruzie over een bruidsschat bij een Marokkaans gezin dinsdag uit de hand gelopen. Een man werd gearresteerd nadat hij zijn beloofde bruid en diens moeder met een mes aanviel.

De ouders van het meisje hadden ingestemd met het huwelijk. De toekomstige echtgenoot gaf een auto en een som geld als bruidsschat.

Een andere én vooral rijkere man kwam kort daarop ook de 32-jarige vrouw ten huwelijk vragen. De moeder stemde in vanwege zijn betere financiële situatie. Aan de eerste verloofde liet ze weten dat het huwelijk was afgelast.

Toen de 35-jarige man de bruidsschat terug vroeg, weigerden de moeder en haar dochter de auto en het geld terug te geven. De drie kregen ruzie en de man viel de twee vrouwen met een mes aan. Bij aankomst van de politie was de man nog steeds in de woning. Hij verzette zich niet.

De 62-jarige moeder werd met ernstige verwondingen met een traumahelikopter naar het ziekenhuis gebracht. Haar dochter liep minder ernstige verwondingen op. Zij werd met een ambulance geëvacueerd.

Bladna.nl