Zoeken

Marokkaanse voetbalbond gaat zich aan FIFA-regels houden

29 maart 2014 - 14:22 - Sport

©

De Marokkaanse voetbalbond gaat zich in de toekomst aan de FIFA-regels houden. De bond heeft nieuwe statuten aangenomen die rekening houden met de internationale voetbalregels, zodat verkiezingen kunnen plaatsvinden om een nieuwe voorzitter te kiezen, en dus een nieuwe bondscoach te benoemen.

De stemming moet de voetbalbond helpen het Marokkaanse voetbal uit de crisis te halen. Afgelopen november was Faouzi Lakjaa verkozen tot voorzitter van de Marokkaanse voetbalbond voor een periode van vier jaar. Maar de FIFA weigerde de benoeming van Lakjaa te erkennen wegens de niet-naleving van haar reglementering.

Met de goedkeuring van de nieuwe statuten zal de Marokkaanse bond een nieuwe voorzitter en een nieuwe bondscoach voor de Atlas Leeuwen kunnen benoemen. De Nederlandse Ruud Gullit en de Franse Hervé Renard worden beiden getipt om de selectie te leiden.

Marokko zit sinds oktober 2013 zonder bondscoach. De voetbalbond weigerde toen het contract van Rachid Taoussi te verlengen. Hassan Benabicha werd tot tijdelijke bondscoach benoemd om de Atlas Leeuwen voor te bereiden op het oefenduel tegen Gabon (1-1) afgelopen maart.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2020 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team