Zoeken

Marokkaanse variant Blind Date-programma choqueert

21 juni 2024 - 20:00 - Marokko

©

De Marokkaanse variant van de populaire dating-realityshow Blind Date, genaamd "Ranking by outfits", heeft een storm van kritiek ontketend op sociale media. De show, waarin mannen vier vrouwen beoordelen op basis van hun outfit, wordt door velen als ongepast en beledigend ervaren.

In de tweede aflevering kozen de mannelijke deelnemers de vrouwen, die op extravagante wijze gekleed waren en achter een gordijn stonden opgesteld. Deze verandering van format, ten opzichte van de eerste aflevering, zorgde voor veel woede op sociale media.

Lees ook: Ophef om video van blind dating in Marokko

Veel internetgebruikers uiten hun onvrede met de uitzending van dit soort programma’s op YouTube. De presentatrice van de show, Kawaliss, wordt fel bekritiseerd voor haar "provocerende" en "onbeklede" verschijning. Critici vinden dit ongepast voor de Marokkaanse samenleving en beschuldigen haar van "ongepaste" keuzes.

Lees ook: Influencer Armani krijgt hulp van Nederland na blind date-schandaal in Marokko

Volgens Marokkaanse sociale media-gebruikers gaat het programma "in tegen onze principes en onze moraal". In april van dit jaar werd Armani L’Goumani, een Nederlands-Marokkaanse influencer, gearresteerd in Marokko vanwege haar outfit tijdens haar deelname aan de show. Ze werd beschuldigd van "opzettelijke naaktheid en onfatsoenlijkheid".

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team