Zoeken

Belgisch Marokkaanse powerladies in top 10 inspirerende vrouwen

6 januari 2021 - 12:40 - Wereld

©

Het vrouwentijdschrift Marie Claire kiest elk jaareinde tien inspirerende vrouwen die nauw aansluiten bij haar DNA. De ambities van de vrouwen die indruk maakten in 2020 zijn divers, maar het zijn stuk voor stuk powervrouwen die een verschil maken in hun vakgebied. Dit jaar veroverden ook de Marokkaans-Belgische Hanan Challouki en Ikram Aoulad een plekje in de top 10.

Hanan Challouki richtte op 23-jarige leeftijd haar eerste twee zaken op. Het nieuwsplatform mvslim.com om stereotiepe beeldvorming rond de moslimgemeenschap te doorbreken en het communicatiebedrijf Allyens om ondernemingen van advies te verstrekken over inclusieve communicatie. Na vijf jaar actief te zijn geweest in deze enorm succesvolle ondernemingen werd de werkdruk te zwaar en verkocht ze het online platform mvslim aan een Londens bedrijf en stopte ze bij Allyens als managing partner.

Sinds dit jaar is Hanan zelfstandig strategisch consulente. Ze zag in dat inclusieve communicatie haar passioneert en dat daar ook nog steeds veel vraag voor is vanuit bedrijven. Tijdens de lockdown begon ze ook met de podcast ‘wat zij wil’, waarin ze conversaties voert met vrouwen die andere vrouwen vooruit willen helpen door hun eigen verhaal te delen.

Ikram Aoulad was als actrice zeer actief in 2020, wat voor iemand met een migratieachtergrond helaas nog steeds een enorme prestatie is. Ze zette geweldige prestaties neer in onder meer ‘Over Water’, ‘De Luizenmoeder’ en ‘Antigone in Molenbeek’.

Ikram heeft al heel wat ervaringen achter de rug. Haar tv-debuut dateert van 2010, toen ze in twee afleveringen van ’Witse’ meespeelde. Maar pas in 2016 ging Ikram Aoulads carrière op het kleine scherm echt van start. Ze maakt ook deel uit van het collectief De Fatima’s en speelt met Het Arsenaal uit Mechelen en het gezelschap Sincollectief. Dit laatste collectief heeft ze zelf opgericht in 2010, samen met Junior Mthombeni en Nadia Benabdessamad.

Ze geeft tijdens interviews consequent aan een missie te hebben, deze powervrouw wil namelijk als actrice de clichébeelden van moslima’s kapotslaan.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team