Zoeken

Marokkaanse tiener verdwijnt tijdens uitwisseling in Nederland

8 juni 2019 - 13:00 - Wereld

©

Een 14-jarige Marokkaanse tiener die op uitwisseling was in Nederland, is eerder deze week verdwenen.

Mohammed Elhilali verbleef bij een gastgezin in Amsterdam. Hij klom met zijn spullen in de nacht van dinsdag op woensdag uit het raam en is sindsdien vermist.

De politie vermoedt dat hij is doorgereisd naar Duitsland. Hij heeft een zus in Noorwegen met wie hij berichten uitwisselde waaruit blijkt dat hij in Europa wil blijven. Zijn familie in Marokko wil bovendien niets kwijt over de zaak.

Mohammed Elhilal behoorde tot een groepje van vijftien Marokkaanse leerlingen die aan een uitwisselingsproject met het Spinoza Lyceum deelnamen. De andere leerlingen zijn woensdag naar Marokko teruggekeerd.

Eerder dit jaar gingen de leerlingen van het lyceum al naar Marokko, waar alles goed verliep. De schooldirecteur stelt nauw in contact te zijn met het gastgezin dat erg geschrokken is van de verdwijning van Mohammed.

"Dit is niet een scenario wat je van te voren bedenkt. Je wilt het liefst dat de kinderen een leuke tijd hebben en weer veilig terugkeren. (...) Nooit eerder is er zoiets voorgevallen. (...) Maar het is nog veel te vroeg om te zeggen dat we nooit meer een uitwisseling gaan organiseren.", aldus rector Jan Paul Beekman.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2020 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team