Zoeken

Marokkaanse steden door overstromingen bedreigd

20 november 2019 - 11:50 - Marokko

©

Meerdere Marokkaanse steden, waaronder Rabat en Essaouira, worden door ernstige overstromingen bedreigd als gevolg van de stijgende zeespiegel.

Climate Central heeft een overzicht uitgebracht van de gevolgen van de klimaatverandering en de stijging van de zeespiegel in de wereld. Voor Marokko zullen de gevolgen catastrofisch zijn.

Le360 berichtte onlangs al dat meerdere Marokkaanse kuststeden volledig zouden kunnen verdwijnen. Medias24 geeft een meer gedetailleerd overzicht en schrijft dat Dakhla, Tarfaya, Martil, Fnideq, Mdiq, Laayoune, Agadir, Essaouira, El Jadida, Casablanca, Mohammedia, Rabat, Kenitra, Larache, Tanger en Saïdia een groot deel van hun wijken zullen verliezen.

Ook de Middellandse kust zal hard getroffen worden als er geen veranderingen komen. Zo zal onder meer de baai van Al Hoceima volledig verdwijnen. Martil, Fnideq en Mdiq zullen eveneens van de kaart verdwijnen.

In Marokko zijn de autoriteiten bezorgd door de situatie. Koning Mohammed VI had de bedreiging van de klimaatverandering voor het koninkrijk ook bevestigd tijdens een Afrikaanse top.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team