Zoeken

Marokkaanse dienstmeid vertelt ellende in Saoedi-Arabië (video)

2 december 2015 - 22:55 - Gemeenschap

©

Duizenden Marokkaanse vrouwen werken als huispersoneel in de Golfstaten en lijden onder het geweld en soms seksuele misbruiken van hun Kafil (voogd). Fatima, een Marokkaanse vrouw, vertelt over haar ellendig leven in Saoedi-Arabië.

Fatima staat dagelijks om 6 uur ’s morgens op en gaat rond 2 uur ’s nachts slapen. Werken vindt ze niet erg want daarvoor vertrok ze naar Saoedi-Arabië. Maar haar werkgever misbruikt haar seksueel. Fatima denkt steeds meer aan zelfmoord.

"Ik heet Fatima, ik ben momenteel in Saoedi-Arabië, in Mekka. Ik heb een groot probleem met mijn kafil. Ik sta op om 6 uur ’s morgens en ga slapen rond 2 uur. Daar heb ik geen probleem mee. Waar ik wel moeite mee heb is mijn kafil, die me seksueel misbruikt. Wanneer ik mijn ogen open zie ik mijn kafil die me kust of me probeert aan te raken. Dan denk ik dat ik misschien gewoon aan het dromen ben."

Deze misbruiken vinden regelmatig plaats en Fatima weet niet hoe ze eraan moet ontsnappen. Ze vraagt aan de Marokkaanse autoriteiten of aan wie dan ook om haar te helpen. Video!

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team