Zoeken

Marokkaanse satelliet: militair gebruik bevestigd

10 februari 2018 - 14:20 - Marokko

©

De Mohammed VI-A-satelliet zal ook voor militaire doeleinden worden gebruikt. De informatie werd bevestigd door Espace Marocain, een wetenschappelijk tijdschrift van de Royal Air Forces.

Begin 2018 zal Marokko een tweede satelliet lanceren. Beide satellieten zullen samenwerken om het Pleiades-systeem te vormen. Dit systeem werd door Airbus Defense & Space en Thales Alenia Space ontwikkeld voor een civiel en militair gebruik. Het kan 1000 foto’s per dag leveren van een 800 km breed gebied.

De Marokkaanse satellieten geven Marokko het vermogen om "met grote precisie wapencentra, bewegingen van troepen en militaire uitrusting en de land- en zeegrenzen" in het oog te houden.

Met de satelliet kan ook de illegale immigratie beter worden bestreden en terroristische groeperingen in de Sahel worden bewaakt. De observatie satelliet kan tevens worden gebruikt voor het opstellen van kaarten en kadastrale activiteiten, stedenbouw, de monitoring van landbouwactiviteiten en de preventie en het beheer van natuurrampen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team