Zoeken

Marokkaanse Sahara: Omar Hilale zet Algerije op haar plaats

20 juni 2019 - 11:45 - Marokko

©

De zaakgelastigde van Algerije bij de Verenigde Naties heeft voor de VN-raad opnieuw verklaard dat zijn land niet betrokken is bij het conflict over de Sahara en enkel als waarnemer aan de besprekingen deelneemt. Omar Hilal, vaste vertegenwoordiger van Marokko bij de VN, had zijn antwoord klaarstaan.

"Als Algerije enkel een waarnemer is, waarom bewapent, financiert, arbitreert en steunt ze op diplomatiek niveau het Polisario, een separatistische en gewapende beweging?", verklaarde de Marokkaanse diplomaat.

Hilal sprak ook over de haat van Marokko die aan kinderen van jongs af aan wordt aangeleerd, de vele tussenkomsten van Algerije bij diplomatieke missies, de scheiding van het territorium, de mensen die in onleefbare omstandigheden in de kampen van Tindouf worden vastgehouden, de niet naleving van de internationale wetgeving en de verduistering van humanitaire hulp bestemd voor deze kampen.

"De internationale gemeenschap is zich bewust van het bedrog dat door Algerije is gecreëerd en wordt onderhouden, hetwelk nergens ter wereld nog gehoor krijgt.", vervolgde Hilal, een verwijzing naar Salvador, dat zojuist haar erkenning van de Arabische Democratische Republiek Sahara heeft ingetrokken.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team