Zoeken

Marokkaanse regering opgeschud door intimidatieschandaal

30 december 2019 - 20:20 - Marokko

©

De regering van Saadeddine El Othmani is het middelpunt van een nieuw schandaal. Verantwoordelijken van de RNI en de UC partijen worden van seksuele intimidatie verdacht.

Het vermeende slachtoffer is de regionale coördinatrice van de RNI partij in Taourirt. Zij beschuldigt een Kamerlid van de UC partij van seksuele intimidatie.

Assabah bericht dat de politica een video deelde op sociale media waarin ze vertelt dat ze geen toegang kreeg tot het hoofdkwartier van de partij waar ze al vier jaar werkt. Dat gebeurde op bevel van het UC-Kamerlid, omdat ze zijn avances heeft geweigerd.

De parlementariër zou er zelfs mee hebben gedreigd haar ontslag te regelen als ze geen seksuele relatie met hem zou hebben. "Ik ben een vrije vrouw. Ik zal nooit voor iemand buigen die me seksueel chanteert.", zegt de coördinatrice in het filmpje.

Volgens het blad heeft de RNI in een officiële verklaring op de zaak gereageerd en stelt dat een tuchtcommissie naar Touarirt werd gestuurd om onderzoek te doen naar de zaak. De commissie wordt door Mohamed Aujjar, voormalige minister van Justitie, geleid.

Bladna.nl